Weercijfers van Zaterdag 04 Juni 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-06-04  
 28.5  
 15.3  
 13.9  
 21.9  
 droog  
 14.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 NE
 1023
 1016
 25
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Warme tot zeer warme zaterdag. Morgen later op de dag kans op onweersbuien die een einde gaan maken aan deze golf met warm weer.

Losser 4 Juni 2011 08.31 uur.

De afgelopen nacht is de temperatuur voor het eerst sinds 23 augustus van het vorig jaar niet tot onder 15 graden gedaald. Dit betekend dat we de eerste echte zomerse nacht van dit seizoen achter ons laten. Hoeveel van die plaknachten er zich in een zomer seizoen gemiddeld voordoen dat weet ik niet. Echt prettig zijn ze voor veel mensen niet. Nu is het wachten op de eerste tropennacht 20+ maar deze zit er voorlopig nog niet aan te komen want de warme lucht die gisteren over onze hoofden uitstoomde wordt na vandaag langzaam naar het oosten teruggedrongen. Deze blijft een groot deel van de volgende week wel boven oost Duitsland en Polen hangen. Zodat de mensen daar de eerste hittegolf van dit seizoen voor de kiezen krijgen.

Wij moeten onze blik naar het zuidwesten en naar het noordwesten richten. Want storingen met regen en onweersbuien maken vooral vanaf zondagmiddag een einde aan deze korte warmteperiode. Hoeveel regen deze zullen brengen is afwachten. Doordat de luchtvochtigheid nu we wat verder in de zomer inschuiven hoger wordt neemt ook de kans op grotere neerslagsommen toe. De neerlag die er gaat vallen is buig van karakter. De computers doen wel pogingen om de banen van de buien en het aantal mm voor volgende week te berekenen. Hierover kreeg ik vanmorgen ook nog een leuke link binnen van Peter de Vries KNMI

Gisteren veel wind. Het kon dan ook niet uitblijven dat er weer eens een grote natuurbrand uitbrak. Nu was het mooie Aamsveen aan de beurt. Op de Tubantia site veel aandacht voor deze grote heidebrand. 

In de bebouwde kom gisteren ruim 27 graden. Maar ook op het KNMI station Twente een zomerse dag. Voor een noordoosten wind gisteren geen extreem lage luchtvochtigheid. Deze kwam niet onder de 35%. Dit was denk nog een meevaller voor de brandweerlieden die de heidebrand probeerden te blussen.

Tot slot nog een leuk weerrapportje van onze jongste zoon. Hij belde een azuurblauwe lucht door van een 800 meter hoge bergtop op La Palma en de temperatuur was er 20.2 graden. Volgens de eiland bewoners is het zomerseizoen daar erg laat op gang gekomen en staat er nu alles in volle bloei. Fijn begin van het weekend. Johan Effing

Juni regen is gods zegen , komt de zon daar bij , dan maakt hij boer en stadslui blij.

Winter nog maar een paar dagen afgelopen in Ostrov Dikson Rusland (Bron: Orgimet)

Heerlijk weer bij een zandstorm en ruim 47 graden (Bron: Orgimet)

Gisteren plaatselijk weer veel regen aan de zuidzijde van de Alpen (Bron: Orgimet)Grondwaterpeil Beuningen (Gemeente Losser) (Bron: Weerstationlosser)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.