Weercijfers van Maandag 06 Juni 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-06-06  
 25.5  
 15.4  
 14.1  
 19.1  
 23.8  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4
 helder
 11
 WSW
 1003
 1003
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen nog broeierig warm met kans op de ontwikkeling van een onweersbui. Na vandaag wat koeler.

Losser 6 Juni 2011 08.00 uur.

Weerkundig gezien gebeuren er de laatste dagen interessante dingen. Zo konden we vanmorgen tussen zes en zeven uur de geboorte van een bui meemaken. Want toen ik een boterham stond te smeren voor het ontbijt hoorde ik plotseling het zachte zoemende geluid van neervallende regen op het platte dak van de keuken. Een geluid dat ik lange tijd niet had gehoord. Even later kon ik op de radar de geboorte van een bui zien die hier bijna 2 mm zeer welkome regen achter liet. Op dit kaartje is mooi te zien dat we hier langs de oostgrens vanmorgen nog in het overgangsgebied van warme lucht in het oosten lagen en koelere lucht in het westen lagen. Het minimum is hier langs de oostgrens de afgelopen nacht dan ook niet onder 17 graden geweest. Het was een erg broeierige nacht.

Het aantal mm is hier gisteren heel erg tegengevallen. Uit de bui met onweer gistermorgen viel rond 2 mm. In Enschede west Hans Rikhof viel uit deze bui met onweer zelfs ruim 14 mm Ook gistermiddag geen druppel. Wel schoot de temperatuur gistermiddag in de bebouwde kom plotseling onverwacht omhoog naar 29.7 graden. Het was hier tijdelijk nog enkele punten warmer dan zaterdag. Op de KNMI post Twente werd het maar 26.1 graden. In Lingen 50 km noordoostelijker werd het zelfs 31.3 graden. (Melding Frans Sijmons Klausheide.) De reactie op deze plotselinge temperatuurstijging bleef dan ook niet. Een snel ontwikkelend gebied met onweersbuien trok door het oosten naar het noorden hier en daar meer dan 30 mm regen achterlatend. Ook hier maar enkele druppels.

Ook vandaag bevinden we ons hier langs de oostgrens nog in het overgangsgebied tussen de warmte in het oosten en koelere lucht in het westen. Mocht de zon gaan schijnen dat gaat de temperatuur in de zwoele lucht direct omhoog richting 25 graden. Maar als reactie hierop kunnen er zich weer flinke buien met onweer met misschien wel hagel ontwikkelen. Waardoor wij dan misschien ook een flink aantal mm mee kunnen krijgen.

Na vandaag een weersverbetering met fijne koele temperaturen. De 25 graden halen we niet meer. Maar we gaan de komende week wel een erg groeizaam weertype tegemoet want er zou af en toe nog een regenbui kunnen vallen. Vooral woensdag. Tot morgen, Johan Effing

Gisteren heb de pagina van lei en griffel tot computer van een update voorzien

Klimaatverandering verklaart voorjaarsdroogte ten dele (Bron:KNMI)Grondwaterpeil Beuningen (Gemeente Losser) (Bron: Weerstationlosser)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.