Weercijfers van Dinsdag 02 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-08-02  
 27.6  
 14.5  
 13.6  
 21.7  
 droog  
 11.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 E
 1018
 1016
 39
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag een prachige zonnige dag met een voluit zomerse temperatuur. Vanaf morgen weer langzaam toenemende wisselvalligheid.

Losser 2 Augustus 2011 08.19 uur.

We moeten er vandaag en gedeeltelijk ook morgen maar flink van gaan genieten want ik heb vanmorgen geen enkele pluim of verwachting gezien die de zomer in de tweede helft van deze week op de rails probeert te houden. In het weekend zien we zelfs een depressie boven Schotland en het aangrenzende deel van de Noordzee verschijnen. Deze depressie zorgt er dan voor dat de temperatuur in de hogere delen van de atmosfeer, wat gisteren al ook in de berekeningen te zien was, opnieuw flink omlaag gaat. We gaan dan een nieuwe periode van wisselvalligheid tegemoet. Deze zal zich, zoals dat een zomer als deze, over een groot deel van gaan Europa uitbreiden. Tijdens het afgelopen weekend werd een deel van het westelijk Middelland zeegebied bezocht door buien die bijna net zo groot waren als heel Nederland. Ook uit Polen kreeg ik gisteren bericht dat ook daar de campings verregent zijn. Geen wonder daar ligt men dicht bij overgangsgebied van de Russische warmte. Een bekend beeld in een zomer als deze. Deze zomer dreigt voor veel vakantiegangers een teleurstelling te worden. Geen wonder dat velen in hun vrije weken niet meer zonder het Internet kunnen.

Gisteren een heerlijke start van augustus. Lekker om weer eens in de tuin te werken. Het kleine gazon was door de vele neerslag toch wel wat te lang geworden. Toch heb ik nog de tijd gevonden om de meeste bestanden over juli bij te werken. Hier komen ze:

Dagboekje weerstation Losser
Neerslagstations oost Neederland gedeeltelijk
Extremen weerstation Losser bebouwde kom
Reeks Twente en neerslag
Grondwaterstand Beuningen Gemeente Losser Jan Luttikhhuis

Bij het doornemen van de cijfers over de maanden vanaf 1 januari kwam ik het volgende tegen. Als we de gevallen neerslag van weerstation Losser vanaf 1 januari bij elkaar op tellen en dit vergelijken met normaal dan komt mijn station uit, de verdamping buiten beschouwing gelaten op een neerslagtekort van 16 mm. Doen we hetzelfde bij de temperatuur dan wijkt de temperatuur over de eerst zeven maanden van dit jaar met 0.4 graden naar beneden af ten opzichte van normaal. Conclusie het weer heeft zijn evenwicht opgezocht. Of zullen we dit jaar opnieuw op een te koud jaar afstevenen net als dat vorig jaar het geval was is afwachten. Het is natuurlijk altijd even leuk om te kijken wat de Amerikanen voor het komende najaar berekenen. Het is natuurlijk niet te hopen dat dit uit gaat komen. Ze hebben het wel vaker mis. Tot morgen, Johan Effing

Worden de winters kouder tengevolge lage zonneactiviteit? (Bron: Meteonovostie)

Barcelona overvallen door een stortbui (Bron: RTL

Zeer omvangrijk jaarverslag 2010 van het KNMI

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.