Weercijfers van Woensdag 03 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-03  
 26.2  
 16.4  
 16.2  
 20.4  
 1.6  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.9
 helder
 11
 E
 1015
 1014
 52

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aanvankelijk nog vrij warm. Vanmiddag vanavond vanuit het zuidwesten grote kans op enkele onweersbuien.

Losser 3 Augustus 2011 08.24 uur.

Op veel plaatsen is gisteren in ons land is voor het eerst sinds 25 juni de temperatuur weer eens boven 25 graden uitgekomen. De laatste keer dat we hier langs de oostgrens een zomerse dag hadden was op 12 juli toen de temperatuur naar 27 graden steeg. We kwamen er dus iets beter vanaf dan het westen van het land. Voor de 15e keer passeerde gisteren de temperatuur dit jaar op Twente de 25 graden. Normaal gebeurt dit in een normale zomer 22 keer.  2011 heeft dus nog wel wat goed te maken. Maar het kan nog gemakkelijk. Vaak zie je, dat een dergelijke zomer als deze in september wordt gevolgd door een mooi weer periode. Mooie septembermaanden met veel zomerse dagen beleefden we in 2005 en 2006. Ook september 1999 bracht acht zomerse dagen. Ook in 1959 en 1961 hadden prachtige septembermaanden met veel zomerse dagen. Dus voorbeelden genoeg. Al deze maanden zijn hier te vinden.

Om het compleet te maken hier nog even de zomerse dagen die ik in de bebouwde kom van Losser heb gemeten tot dusver in 2011 Als ik goed heb geteld komen we hier uit op 23 zomerse dagen. Er zit dus toch nog wel heel wat verschil in waar je meet binnen of buien de bebouwde kom. Naar deze cijfers kijkend lijkt het allemaal nog wel mee te vallen. Ook kan de opstelling van de instrumenten natuurlijk een grote rol spelen.

Na een zeer warme nacht waarbij pas tegen 03.30 uur de temperatuur tot onder 20 graden daalde vielen er vanmorgen al enkele spatjes regen. Dit is alweer het intro van een weerverandering die zich de komende dagen gaat voltrekken. Vandaag blijft het nog voluit zomers. Vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en kunnen er enkele onweersbuien gaan vallen. Waar en hoe zwaar die zijn dat is vooraf niet te zeggen. Al moeten we wel rekening houden dat er plaatselijk in korte tijd weer grote hoeveelheden regen kan vallen misschien wel met hagel. Morgen lijkt nog een heel redelijke dag te worden. Maar tegen en in het weekend bereikt ons vooral in de hogere etages van de atmosfeer koude lucht. Waardoor de onstabiliteit sterk toeneemt met buienvorming. Voor de weeramateur interessant weer maar voor de vakantiegangers die in ons land overzomeren zijn niet. Van Peter de Vries KNMI kreeg ik vanmorgen deze prachtige link binnen over zwaluwen. Fijne dag en tot morgen, Johan Effing (

Vroege vorst in Europees Rusland (Bron:Meteonovostie)

Zo erg is het hier nog niet ( Bron: Trouw)

Worden de winters kouder tengevolge lage zonneactiviteit? (Bron: Meteonovostie)

Zeer omvangrijk jaarverslag 2010 van het KNMI

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.