Weercijfers van Donderdag 04 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-04  
 26.1  
 15.1  
 14.6  
 20.5  
 7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 9.6
 helder
 9
 SSW
 1015
 1013
 38

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag nog een prachtige augustusdag. De regen van vanavond is het intro van een hele serie dagen met wsselvallig weer.

Losser 4 Augustus 2011 09.00 uur.

Vanmorgen heb ik weer eens een gat in de dag geslapen. Heb daardoor alle weerpraatjes op de radio gemist waardoor ik me kan laten inspireren. Daardoor zal dit praatje wat later op het net komen dan anders. Natuurlijk zijn er na een dergelijke boeiende weerdag als gisteren weer een hele serie berichten binnen. Er was ook eentje bij van een trouwe bezoeker aan deze site uit Nijverdal. Hij berichtte mij dat het daar aan een stuk heeft geregend van 5 tot 12 uur. Over deze periode heeft hij een neerslaghoeveelheid afgetapt van 45 mm. Andere meldingen heb ik niet binnen gekregen. De gang naar de regen meter leverde op mijn station precies 7 mm op. Deze regen moet hier rond middernacht zijn gevallen toen een laatste uitloper van de regen brengende storing naar Duitsland is wegtrokken. Onweer heb ik niet gehoord. Op weerwoord kwam ik vanmorgen dit leuke plaatje tegen. Koud was het niet anders hadden deze kinderen niet zo mooi geposeerd voor de fotograaf. Hier neerslagkaartje KNMI gisteren.

Hoe gaat het nu verder. Ondanks dat de temperatuur vandaag opnieuw boven de 25 graden gaat uitkomen ga je toch niet op puntje van de stoel zitten. Want aan de lange termijn verwachting is niets verandert. Ook van die van het KNMI niet. Het blijft in grote lijnen erg wisselvallig. Vooral in het westelijke gedeelte van het land zal dat merkbaar zijn dat er boven het warme Noordzeewater vanaf zondag veel buien kunnen gaan ontstaan. Deze buien zouden zich dan vooral in het westelijke gedeelte van het land kunnen ontlasten. Omdat de windrichtingen toch min of meer zuid westelijk blijft zouden we er dan nog wel eens goed vanaf kunnen komen. We hebben dit deze zomer al vaker gezien. Maar ook hier lijkt het kwik het moeilijk te krijgen de 20 graden te halen.

Gisteren echt benauwt Hondsdagen weer. Nog ruim 25 graden. Het nodigde weer eens uit voor weer eens een fietstochtje. Je kwam bijna niemand tegen. De fietspaden waren uitgestorven het lijkt wel of iedereen op vakantie is. Zo slecht lijken we het in Nederland toch niet te hebben ondank allerlei verhalen over alle duizelingwekkende tekorten aan geld. Of zouden er toch sommige mensen zijn die het niet zo breed hebben. Want in de volkstuinen hebben dieven hun slag geslagen. Dit heb ik in die lange tijd dat ik een volkstuintje heb nog nooit meegemaakt. Want uit enkele tuintjes zijn bijna alle snijbonen geroofd. Hoewel ik er persoonlijk helemaal geen liefhebber van ben is het toch wel leuk om deze voor liefhebbers te telen. Straks maar eens kijken of ik ook bezoek heb gehad van dit soort vreemde dieven. Tot morgen, Johan Effing

Voorspeller mooie zomer zat er flink naast ( Bron: AD)

Ojmjakon in het oosten van SiberiŽ al meer dan drie weken boven 25 graden! (Bron: Ogimet)

Zo erg is het hier nog niet ( Bron: Trouw)

Worden de winters kouder tengevolge lage zonneactiviteit? (Bron: Meteonovostie)

Zeer omvangrijk jaarverslag 2010 van het KNMI

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.