Weercijfers van Donderdag 11 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-11  
 22.7  
 15.3  
 14.9  
 17.9  
 0.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.7
 helder
 13
 SSW
 1012
 1010
 49

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen een sterk drogend weertype met wat zon. Vanmiddag kans op een bui.

Losser 11 Augustus 2011 08.18 uur.

Afgaande op de radar beelden van gisteravond is het de afgelopen nacht met de neerslag heel erg meegevallen. De meting van vanmorgen was 0.2 mm. Zoals gisteren op de berekeningen van de GFS gisteren al te zien was is meeste neerslag gisteren en vannacht noordelijk aan ons voor bij getrokken. Een flinke meevaller voor de agrarische sector. Een andere meevaller is dat er vanmorgen met een westen wind vrij droge lucht over ons land stroomt. De luchtvochtigheid was vanmorgen zelfs teruggelopen naar 69% Je zou de was zo buien kunnen hangen. Deze zou in enkele uren droog zijn omdat het er ook nog flink bij waait. Dit is misschien wel het begin van een erg meevallende dag waarbij ook nog een deel van de bewolking kan oplossen zodat wij een dag met wat zon tegemoet gaan. Al blijft het weer toch wel zeer onbetrouwbaar het zou vanmiddag hier en daar nog tot een bui kan komen.

Voor de wat langere termijn zit een omslag er nog niet echt aan te komen. Al zien we op de kaarten rond het einde van de Hondsdagen hogedrukgebieden wel een poging doen om wat meer invloed op ons weer te krijgen. Ondanks dat het weer de laatste tijd een beetje saai lijkt blijven deze ontwikkelingen toch zeer interessant.

Uit Denekamp ontving ik vanmorgen van maandagmiddag nog een nagekomen waarneming. Daar is in korte tijd ruim 32 mm naar beneden gekomen. De bui had daarbij een intensiteit van 209 mm per uur.

Nu over naar iets heel anders. Gisteren kwam er weer eens heel grote update van Microsoft binnen. Je moet dan maar afwachten of na de installatie dan alles nog wel werkt. De Weatherlink van Davis had er aanvankelijk wat moeite om zijn goede plaats terug te vinden, maar door wat heen en weer geklik werkte alles weer normaal. Ook de software die de webmaster heeft geschreven die deed het gelukkig nog prima. Dit is in het verleden wel eens anders geweest. Ook na de update laat de opper van de GFS op de Wettercentrale zich niet gewoon ophalen. De Explorer schakelt dan zich zelf uit hij vertrouwd deze pagina’s niet meer. Er hangt dan een soort sterretje aan de cursor. Maar deze pagina’s zijn via een andere site wel op te vragen. Ook de translate mogelijkheid van sommige vreemde talen werkt niet goed meer. Het is net of Google translate en vertaalmachine van Microsoft hier elkaar tegenwerken. Het maakt het surfen er niet eenvoudiger op. Dat je steeds andere wegen moet zoeken om je favoriete pagina’s in vreemde talen op te vragen. Zo is er altijd wel iets dat niet goed werkt. Misschien heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing voor. Tot morgen. Johan Effing

Sneeuw in Brazilië, Blazing Verhit in de VS als de klimaatverandering doorzet

Augustus door de jaren heen (Bron: KNMI)

Hoe koud kan het in augustus zijn? ( Bron: MeteoConsult)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.