Weercijfers van Maandag 15 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-08-15  
 21  
 7.6  
 4.7  
 15  
 regen  
 8.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 SSW
 1013
 1017
 44
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Gaat het weer eindelijk opknappen nu het einde van de Hondsdagen bijna in zicht is?

Losser 15 Augustus 2011 08.14 uur.

Het is bijna wel elke ochtend raak als je de computer heb opgestart want dan komen er talrijke berichten en foto’s binnen van het afgelopen etmaal. Vanmorgen een lang verhaal over verwachtingen die niet uitkwamen en een heleboel foto’s uit alle hoeken van het land. Waaronder de prachtige zonsondergang van gisteravond. Er zaten ook enkele berichten bij uit Nieuw Zeeland waar het volgens de Nederlandse media in 40 jaar niet zulk zwaar winterweer is geweest. Dit is nu al de tweede keer deze dat ik winterfoto’s binnen krijg van het zuidelijk halfrond. Het weer lijkt daar dus daar ook al het normale patroon niet meer te volgen. Klik hier voor enkele plaatjes uit een volkomen winters Nieuw Zeeland.

Nu terug naar het weer bij ons. Vooral gisterochtend flink wat regen in de regio. Prima door het GFS model berekent. In Goor bij onze zoon Erik kwam meer dan 30 mm naar beneden. Hier langs de oostgrens wat minder ruim 20 mm.  Dus toch op kleine afstand weer flinke verschillen.  

Af en toe laat de regenmeter van de Vantage Pro het volledig afweten. Gaf gisteravond maar liefst 8 mm minder aan dan de Helmann. Bij langdurige intensieve regen zoals vanmorgen zijn de afwijkingen soms groot. Ook met de augustus zondvloed van vorig jaar gaf het station een volkomen verkeerde uitslag aan. Gisteravond heb ik de regenmeter maar eens weer schoongemaakt in de hoop dat de grote afwijkingen niet meer optreden. Ook de batterij heb ik even doorgemeten maar hier scheen niets mee aan de hand te zijn. Met de Helmann heb ik 21.9 mm gemeten. Even na zes uur kwam hier ook de zon nog te voorschijn en liep de temperatuur nog op tot ruim 20 graden. Maar dit kon de zondag al niet meer redden. Gisteravond een nieuw grafiekje gemaakt van de zomerneerslag door de jaren heen.

Nu nog even naar het weer van de komende dagen. Nu we het einde van de Hondsdagen naderen begint het er toch enigszins op te lijken dat het weer iets gaat opknappen. Want ik heb vanmorgen een berekening gezien voor deze week van bijna vier zomerse dagen voor de gebieden langs de oostgrens. Het zijn wel computer berekeningen voor een vakantie site. Maar toch zijn het lichtpuntjes. We gaan is ieder geval een iets warmere en wat drogere fase tegemoet van deze min of meer verregende en te koele zomer. Fijne maandag en tot morgen. Johan Effing

Grote hitte in het zuidelijke Oeral gebied (Bron: Ogimet)

Van langdurige hittegolf plotseling naar de eerste vorst (Bron: Ogimet)

Augustus door de jaren heen (Bron: KNMI)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.