Weercijfers van Dinsdag 16 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-08-16  
 21.4  
 8.2  
 5.6  
 15.7  
 regen  
 1.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 SW
 1020
 1018
 46
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanochtend kleine kans op wat regen. Vanmidag ook wat zon en ruim 20 graden.

Losser 16 Augustus 2011 07.57 uur.

Vandaag een mijlpaal in Huize Effing. Want is het 50 jaar geleden dat we zijn getrouwd. Dit gaan we op 3 september vieren met de naaste familie. Grote moeilijkheden heb er zich gelukkig in dit lange tijdvak niet voorgedaan. Een goede kennis van ons heeft er een leuk kaartje voor gemaakt. Maar we hebben in overleg met de kinderen besloten dit niet op het Internet of op de mail of op een sociaal netwerk te zetten. Want dit willen we natuurlijk voor ons zelf houden. Ik vergeet nooit de woorden van mijn vader toen ik het ouderlijk huis verliet om mijn om mijn bruid op te halen. Zou je dit nu wel gaan doen. Kijk eens wat er in Berlijn gebeurd waar de bouw van de muur was begonnen. Als je die tijd met de huidige vergelijkt staan we er nu heel wat beter voor dan met al die politieke spanningen in de jaren zestig.

Over het weer van de jaren zestig wil ik het niet hebben. Negen slechte zomers achter elkaar die wel een beetje op de zomer van 2011 lijken. Heel veel mensen moesten toen de touwtjes nog aan elkaar knopen met nog maar een week vakantie. Middelen om op vakantie te gaan was er toen niet. Dan hebben de meeste mensen nu het toch heel wat beter gekregen.

In de tijd vielen de weerkaartjes van het KNMI bezorgd door Tante Post hier ook al elke dag op de deurmat. Zal nooit het gezicht van de postbode vergeten die zich in de strenge winter van 1962-1963 soms door meters hoge sneeuwduinen moet worstelen om het bruine envelopje met daarin het weerkaartje te bezorgen. Wij woonden toen in De Zoeke gemeente Losser waar de weg niet sneeuwvrij werd gemaakt.

Nu toch nog even terug naar het huidige weer. Vandaag zou de 14e dag achtereen kunnen worden dat er regen naar beneden komt. Net als gisteren krijgen we vanmiddag ook de zon nog even te zien. Morgen en het grootste deel van de donderdag nadat de temperatuur tot een magere 25 graden is opgelopen lijkt het droog te blijven. In de avond zou het dan tot onweer kunnen komen. Tijdens het weekend lijkt de temperatuur dan waarschijnlijk op een zomers niveau terecht te komen. Daarna lijkt de wisselvalligheid met wat frisser weer terug te keren. Fijne dinsdag vanuit Losser, Johan Effing

Nazomer verwachting (Bron: Weeronline)

Augustus door de jaren heen (Bron: KNMI)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.