Weercijfers van Zondag 21 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-21  
 28.7  
 10.6  
 7.3  
 20  
 0.1  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.7
 helder
 9
 SSW
 1020
 1013
 51

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Broeierig warm en kans op enkele onweersbuien. Morgen frisser.

Losser 21 Augustus 2011 08.37 uur.

De weerkaarten van de GFS die nu al tot 5 september reiken laten nog steeds geen omslag zien naar een periode van minder wisselvallig weer. Ook als je vanmorgen naar de Amerikaanse lange afstand verwachting kijkt wordt je niet veel wijzer. Meestal vindt je op deze kaartjes wel een aanwijzing hoe het heel misschien zou kunnen gaan verlopen. Buitengewoon veel neerslag voor onze omgeving staat er gelukkig niet in. Wel heb ik gezien dat het vast geen te droge maand zou kunnen worden. Een te natte septembermaand kunnen we dit jaar niet gebruiken. Want ik heb begrepen dat het in sommige delen van het land het al veel en veel te nat is. Door het onbestendige weer en omdat er geregeld regen viel bij niet al te lage temperaturen lijken we een redelijke fruitoost tegemoet te gaan. In elk geval beter dan die van het vorige jaar. Maar volgens mijn eigen herinneringen zal deze het niveau van 2009 lang niet  halen. Als ik naar mijn eigen moestuin kijk dan staat er alles overvloedig bij. Vooral het onkruid groeit geweldig in de tuinen waarvan de eigenaren van op vakantie zijn.

De laatste dagen is zeer warme lucht uit Afrika naar het noorden gestroomd. Deze is nu gevorderd tot ongeveer midden Frankrijk. Een onweersstoring zorgt er gelukkig voor dat deze lucht ons niet kan gebruiken. In augustus 2003 gebeurde dat wel en kwam de 40 graden grens boven het Frans Belgische grensgebied tot stilstand. De temperaturen gingen ook hier toen op heel veel plaatsen over de 35 graden heen.

Met de weersontwikkelingen op de grens van deze zeer warme lucht krijgen we ook hier vandaag mee te maken. Op de KNMI is te zien dan er al waarschuwingen zijn uitgegeven en dat men vooral het weer in de tweede helft van deze zondag goed in de gaten moeten houden. Want ook in de tweede helft van augustus willen onweerbuien wel eens fors te keer gaan. Dinsdag wordt opnieuw een dag om goed in de gaten houden. Dan ontmoeten zich boven onze omgeving opnieuw deze twee heel verschillende luchtsoorten. Het volgend weekend komen we dan helmaal in de koele luchten wordt het frisser.

De techniek laat me nog steeds in de steek en is gisteren nog zelfs een tandje erger geworden. Omdat de weercomputer er nu helemaal me stopt is. Meestal als iets tegen zit wil er ook nog wel iets onverwachts bijkomen. Zo heb ik gisteren bij het aardbeien plukken mijn bril verloren. Maar ik wist precies wat ik gedaan had. En hij lag onbeschadigd tussen de aardbeien. De dag kon dus voor mij niet meer kapot. Ondanks dat weerstation Losser  technisch met een van zijn ernstige blessures te kampen heeft sinds het geautomatiseerd is. Maar ook dit zal denk ik wel van voorbijgaande aard zijn. Een fijne zondag en tot morgen, Johan Effing

Kan voorlopig geen plaatjes op de site zetten. Dan moet ik nog een programma bij op de laptop zetten. Hier ben ik niet zo goed in je bent je een hele tijd mee bezig.

Heet Spanje en Zuid Frankrijk (Bron Ogimet)

Smeltende ijsbergen in Groenland. Fotoalbum. (Bron:Volkskrant)

Atsma: regiobericht KNMI alleen incidenteel (Bron: Telegraaf)

BruegheliaansFestijn op Twitter (Bron: Twitter)

Nazomer verwachting (Bron: Weeronline)

Augustus door de jaren heen (Bron: KNMI)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.