Weercijfers van Woensdag 07 September 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-09-07  
 17.3  
 12.5  
 11.6  
 14.1  
 18.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.6
 helder
 16
 SSW
 1007
 1011
 70

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Langzaam minder onstuimig maar er kunnen nog steeds buien vallen. Naar het weekend toe opnieuw warmer!

Losser 7 September 2011 08.17 uur.

Het klonk me vanmorgen toch een beetje als een verrassing in de oren toen ik de neerslagcijfers via de radio hoorde. Normaal word ik wakker als het buiten goed tekeer gaat. Na de vermoeienissen van de laatste dagen had ik een diepe slaap schijnbaar nodig. Bij de regenmeter aangekomen bleek ook hier vanaf 20.00 uur gisteravond 15.7 mm naar beneden te zijn gekomen. Het septembertotaal staat daardoor nu al op 25 mm. Gisteravond had ik al ruim 7 mm afgetapt. Vanmorgen kreeg ik nog een melding binnen van 44 mm ergens uit het westen van het land. Maar dat is normaal. Want in het westen valt in de herfst veel meer neerslag dan hier.

Zware windstoten heeft de windmeter van het weerstation hier niet geregistreerd. Ze kwamen niet verder dan ruim 14 meter per seconde. Dat is maar net kracht zeven, een harde wind. Elders in het land, vooral langs de kust moet het veel harder hebben gewaaid. Het kan bijna niet anders de harde wind heeft hier en daarin het binnenland schade veroorzaakt aan de fruitoogst. Door de natte zomer zijn de appels en peren gemiddeld wat dikker en zwaarder te zijn dan in andere jaren. Een weersituatie als deze komt in de eerste week van september bijna nooit voor. Normaal suddert de zomer nog wat na met heerlijk temperaturen zoals dat de laatste tien jaar vaak het geval is geweest.

Wat we nog niet hebben gehad zou best nog eens kunnen gebeuren. Want ook vanmorgen weer waren er in de tweede helft van september weer hogedruk ontwikkelingen in onze omgeving te zien. Aan de periode met onstandvastig wisselvallig weer die nu al vanaf begin juni duurt, zal toch een keer een einde komen. Maar het is dan al de tweede helft van september. Het is dan alweer vroeg donker en in de ochtenduren kun het dan al flink mistig zijn. Langzaam maar zeker gaan we het donkere jaargetijde tegemoet. Maar er kunnen ook nog heel mooie dagen voorkomen. Tot morgen. misschien zijn er dan wel prima vooruitzichten. Allemaal een fijne dag. Johan Effing. (Ook lekker geslapen net als opa Joris)

Arktis: Meereis schrumpft rekordverdächtig (Bron:Das WissenMagezin Springer)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.