Weercijfers van Dinsdag 06 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-06  
 5.4  
 1.6  
 1  
 2.9  
 5.3  
 regen sneeuw  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.8
 helder
 15
 SW
 1004
 1005
 80

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen nog kans op een bui en nog veel wind. Morgen regen en zachter.

Losser 6 December 2011 08.19 uur.

Hoe wel er hier de afgelopen nacht niet zoveel neerslag naar beneden is gekomen als in het noorden van het land waar bijna een onafzienbare stoet buien voorbij trok blijft het december totaal toch gestaag oplopen. Zo heb ik vanmorgen slechts 2 mm kunnen bijschrijven. Het december totaal stond vanmorgen langs de oostgrens op 22.5 mm Dit cijfer zal in de loop van deze maand belangrijk hoger worden. Zoals de kaarten en pluimen in de jongste run er uitzagen zou dit herfstige weertype wel eens tot na de jaarwisseling kunnen voortduren.

Vanmorgen heb ik toch enkele opvallende dingen gezien die nu prachtig dank zij het Internet zijn te volgen. Het grote Siberische winterhoog lijkt deze winter al voeg een dominante plaats op het Aziatische continent in te nemen. In dit hoog waar de druk in januari tot wel 1080 hPa kan oplopen vriest het nu op verschillende plaatsen al meer dan 50 graden. Door
op deze link te klikken kan men de gedragingen en de positie van het Siberische winterhoog prachtig volgen. Het zal duidelijk zijn dat aan de west noordflank van dit hoog de stroming meest westelijk is waarmee grote hoeveelheden zachte lucht naar het poolgebied wordt getransporteerd. Daarom gisteren berichten op Russische site Meteonovostie dat de temperaturen in het Karazeegebied op sommige plaatsen nu 20 graden boven normaal liggen. Het zal duidelijk zijn zolang deze drukverdeling overheerst er weinig kans is dat er een blokkade boven ScandinaviŽ ontstaat. Wij zouden hierdoor wel eens heel de winter met een min of meer zuidwestelijke stromingen te maken kunnen krijgen. Het kan ook zijn dat het Aziatische hoog nog een uitloper genereert naar midden Europa. Het zijn zomaar gedachten die vanmorgen voorbij kwamen. 

Rond half vier gistermiddag enkele windstoten van bijna 20 m/p/s. Hierna ging de temperatuur nog een aantal graden omlaag naar 2 a 3 graden. Het kan zijn dat de schade die een vermeende winhoos in Geesteren heeft aangericht door de passage van deze trog is veroorzaakt. De eerste sneeuwvlokken van deze winter heb ik nog niet gezien. Wel kwamen er meldingen binnen uit Gronau en Enschede dat men de eerste vaste neerslag heeft gezien.. Gistermiddag een flinke hagelbui in Hoog Hexel  gemeente Wierden. Hiervan kreeg ik een foto binnen van onze dochter Mariette. Tot morgen, Johan Effing

Actueel weer Hillegom Nederland, Hillegom (webcam)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.