Weercijfers van Vrijdag 16 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-16  
 5.1  
 0.4  
 0.3  
 3.1  
 18  
 regen sneeuw  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 13
 W
 978
 978
 96
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Pas in de late namiddag lijkt het droog te worden. Morgen en zondag zijn de neerslagkansen klein maar met koudere nachten.

Losser 16 December 2011 08.34 uur.

Op de kaarten voor de tweede helft van december waren vanmorgen geen verrassende ontwikkelingen te zien in de richting van winterweer of iets dergelijks. Een depressie waar veel over te doen is geweest trekt vandaag vergezeld van een groot neerslagebied naar het noordoosten. De luchtdruk lijkt hier toch niet zo laag te worden dat bezitters van bang hoeven te zijn dat contrabarometers deze gaat overlopen en dat de vloeistof langs het behang of het sierpleister naar beneden loopt. Hierover heeft de weergenoten groep deze week een vraag ontvangen. Bij uitzonderlijk lage barometerstanden wil dit wel eens gebeuren om dat de rechter kolom van een contrabarometer aan de boven kant open is en dat de vloeistof bij een zeer lage luchtdruk omhoog komt. Dit kan dan bij uitzonderlijke lage standen afgesloten worden met een kurkje. In 1989 op 26 februari was ook hier de luchtdruk 958 hPa bijzonder laag. Toen heb ik een foto gemaakt van onze contrabarometer maar deze is jammer genoeg mislukt. Klik hier voor een pagina van het KNMI over bijzonder lage barometerstanden

Gisteren kwam er bijna heel de dag kwam wat nattigheid naar beneden.  Net toen de kleinzoons  gister aan het eind van de middag  kerstboom hadden opgetuigd dat in Huize Effing een traditie is en op de fiets patat wilden gaan  halen passeerde er een buienlijn.  Ze kwamen doornat terug. Dit was voor hun helemaal geen probleem. Want de patat lijkt in Losser volgens hun zeggen van uitstekende kwaliteit te zijn.

De decembersom van de neerslag was gisteravond opgelopen naar bijna 70 mm. Als ik nu naar het scherm van de Vantage Pro kijk is de  74 mm die normaal is voor december langs de oostgrens bereikt. De jaarsom staat nu op 761 mm Er moet nog 19 mm bijkomen dan is ook de normale jaarsom van 785 mm voor de gebieden langs de oostgrens bereikt. Een blik naar het koude of Hellman getal leert ons dat dit maar op 0.8 punten staat en is nu zelfs naar een 90e plaats gezakt. Tot morgen, Johan Effing

Half december en 't wil niet vriezen , Koning Winter kan maar moeilijk kiezen.

16 dec. 2011. Het was in Losser toch even winter. (Foto groot; Weerstation Losser)

Gezocht een knutselaar die mijn nog geen 3 jaar oude HP printer D 2660 weer aan de praat zou kunnen krijgen. Hij blokkeert steeds!

Zie voor live sneeuw animatie weer site Paul Scholten Losser

Webcam Paul   Scholten Losser


Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.