Weercijfers van Donderdag 22 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-22  
 9.5  
 5.1  
 5.1  
 7.8  
 4.1  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 8
 W
 1020
 1022
 97
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Morgen zeer zacht en tot aan de avond droog.

Losser 22 December 2011 08.30 uur.

Ook vanmorgen zagen we weer overduidelijk in de berekeningen dat de winter tot half januari geen vuist kan gaan maken. Op sommige kaarten was over het hele zuiden van Europa tot heel ver weg op de zuidelijke oceaan een grote keten van hoge drukgebieden  te zien en een hele optocht van depressies over noord Europa. Na de feestdagen zou dit wel eens opnieuw heel wat dynamiek in de atmosfeer tot gevolg kunnen hebben.

Ondertussen krijg ik toch wel wat binnenpretjes over al die verhalen van een horrorwinter of een strenge winter. Als het maar niet de heel andere kant opgaat en dat we begin januari met enkele stormen te maken krijgen. Het zijn toch wel heel boeiende ontwikkelingen die op de weerkaarten te zien zijn.  Misschien heeft de weermachinerie wel een heel andere verrassing voor ons. Meetal gebeurt er wel iets waar je helemaal niet aan denkt of rekening mee houdt. Daarom vanmorgen maar weer eens een uitstapje wat onze Amerikaanse vrienden van het Europese weer van vinden. Ze gaan nog steeds uit van een normale winter die aan de natte kant zou kunnen zijn en een droog voorjaar. Hun computers hebben ook al een berekening gemaakt voor de temperatuur en de neerslag over de heel de zomer heen. Voor wat het waard is natuurlijk.

Gisteren de tweede dag van deze maand dat ik de gang naar de regenmeter niet hoefde te maken. Wel heb ik gistermiddag enkele spatjes motregen gevoeld. Ook kregen we gisteren de zon weer eens niet te zien. Van de 46 uur die de zon hier langs de oostgrens normaal schijnt heb ik er in december al 32 uur kunnen invoeren. Het koude of Helmann getal is nog verder onderuit gegaan en staat nu op 101e plaats.

Vandaag kan er bij het binnendringen van zeer zachte lucht aanvankelijk nog wat regen vallen. Dit wordt morgenavond weer gevolgd door een koufront met wat regen. In het kerstweekend wordt het dan droog en iets frisser door een hogedrukgebied. Maar of we dan in de nachtelijke uren hier langs de oostgrens de eerste decembervorst kunnen begroeten moet toch worden afgewacht. Tot morgen, Johan Effing

Sneeuwdek Kalher Asten Duitsland 60 cm! (Bron: Ogimet)


 

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.