Weercijfers van Maandag 02 Januari 2012

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2012-01-02  
 10.8  
 3.4  
 2.6  
 7.1  
 11.9  
 regen hagel  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.5
 helder
 13
 W
 1005
 1010
 79

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Iets minder zacht dan gisteren en vooral aanvankelijk nog een bui. Morgen vooral later op de dag fikse buien met zware windstoten.

Losser 2 Januari 2012 08.25 uur.

Er zijn van die momenten dat ik het weer even goed moet voelen en het bewust in me op moet slaan. Gisteravond was er ook weer zo’n moment toen ik de temperatuur in de registratie boven het Nieuwjaars record van 12.3 graden uit zag stijgen. Ik ben even naar buiten gelopen om de van oorsprong subtropische lucht in te ademen. Kruitdampen waren er niet meer en de lucht voelde zeer vochtig en zacht aan. Vanmorgen zag ik in de registratie dat de temperatuur rond middernacht zelfs was op gelopen naar 12.8 graden. 2 januari 2012 heeft net geen nieuw datum record gekregen want in 1988 ging de temperatuur hier omhoog naar 12.9 graden. De eerste januari zal een veel overzichten denk ik wel het nieuws halen want ook het etmaal gemiddelde is met ruim 2 graden verbeterd.  

Door de strijd tussen de zeer zachte en de iets minder zachte lucht is er hier langs de oostgrens 10 mm naar beneden gekomen met de 3.5 mm van gisteren er staat januari al op 13.5 mm. De cijfers kunnen deze week nog belangrijk hoger kunnen worden want de strijd tussen de zeer zachte en de wat koelere lucht gaat gewoon door. Morgen raast er een depressie via het noorden van Schotland naar de zuidpunt van Noorwegen. Een van mijn kleinzoons die vandaag een trip gaat maken naar het zuiden van Zweden zou bij de oversteek naar zuid Zweden wel eens in zeer zwaar weer terecht kunnen komen. Ook hier krijgen we morgenmiddag als het koufront passeert met zware windstoten te maken. In de tweede helft van de week wordt het dan even wat rustiger in de atmosfeer. Maar tegen het weekend lijken opnieuw depressies met veel wind het weer gaan beïnvloeden.

Op enkele kaarten was vanmorgen te zien dat de Russische Beer ook gaat grommen als boven Noord Europa tijdelijk een sterk hogedrukgebied ontstaat. Of de vrieskou dan ook ons land gaat aandoen is natuurlijk nog niet te zeggen. Voor de winterliefhebbers en de winterhaters zou het dan even spannend kunnen worden. We gaan de oplossingen op de kaarten met meer dan grote interesse te volgen. De site moet het vandaag zonder een plaatje doen. Want ik was gisteren heel wat tijd kwijt aan familie die verspreid over de dag een Nieuwjaarsborrel op kwam halen. Ook ging er nog al wat tijd in zitten om sommige pagina’s aan te passen aan 2012 De webmaster heeft ook nog even aan de site gesleuteld. Omdat deze bij de server een migratie naar PHP 5.3 heeft ondergaan. Zo te zien lijkt alles nog goed te functioneren. Tot morgen, Johan Effing

Neerslag stations oost Nederland (Bron: Weerstation Losser)

Grondwaterpeil Beuningen Gemeente Losser (Bron: Weerstation Losser)

Extremen december 2011 weerstation Losser dorp (Bron: Weerstation Losser)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

test