Weercijfers van Zondag 11 Oktober 2020

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2020-10-11  
 12.6  
 4.5  
 1.9  
 8  
 7.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.4
 helder
 9
 wzw
 1019
 1019
 98

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij koud, maar ook zon en nog kans op een bui.

Losser 11 Oktober 2020 08.13 uur.

Vandaag nog een kleine buienkans

Vanmorgen heb toch nog weer de gang naar de regenmeter gemaakt omdat ik de regen die er na 20.00 uur valt bij vandaag op moet tellen, de aftapping bedroeg toch nog weer 2.8 mm. Zodat er gisteren in totaal 11.3 mm naar beneden is gekomen De oktobersom staat daardoor nu op 34.9 mm Doordat de temperatuur in de bovenkamer iets omhooggaat is de buien kans vandaag een heel stuk minder. Als we wat verder de week in kijken blijft het te koud voor de tijd van het jaar.

Zeer zacht oktober weer is heel ver weg

Voor te zacht weer voor de tijd van het jaar lijkt vooralsnog geen plaats te zijn. In het Azorengebied komt zelfs een groot lagedrukgebied te liggen terwijl in de buurt van IJsland de luchtdruk hoger wordt daarom heeft de wind bij ons de   neiging om uit het noordoosten te gaan waaien. Een winterse setting dus. Hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen is nog afwachten. Misschien krijgen we wel te maken met de eerste nachtvorsten. Als we ook een sneeuwvlok te zien zouden krijgen dan zou dit wel heel uitzonderlijk zijn n u het klimaat steeds verder opwarmt.

Gisteren

De dag begon hier opvallend fris voor het gevoel en helder en waardoor het een mooi zonnige zaterdagmorgen werd. De zon scheen nog bijna 6 uur. Maxima te laag voor de tijd van het Twente 13.7 een weerstation Losser 13.2 graden. Voor het eerst dit najaar bleef het 24 uurgemiddelde beneden 10 graden. Rond zes uur bereikte ons een gebied met geclusterde buien daardoor kon ik tegen 20.00 uur 8.5 mm neerslag aftappen. Oktober som nu naar 32.1 mm. Om 20.00 uur regende het hier nog. Database van update voorzien. https://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=4&datum=2020-10  .

 

Tenslotte nog dit: Gisteravond kreeg ik een telefoontje uit Zwitserland van een van oude weermannen van  RTV Oost die daar een groot hotel heeft. We hebben leuk gepraat.  Ep als je mee een berichtje wilt sturen gebruik dan dit E-mailadres: johaneffing@ weerstationlosser.nl Groetjes, Johan

https://www.sg.uu.nl/challenge/

https://www.vwkweb.nl/index.php?page=1872&sl=1

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.


Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen oktober Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php